Benvinguts a Transplutó

Altre lloc Blocat | Xarxa de blocs catalans

Revistes gratuïtes d’informàtica

maig22

Si us agraden les revistes d’informàtica, si us interessa el món del programari lliure i disposeu de pocs diners per a gastar-hi, la xarxa de xarxes, font inesgotable de recursos de tota mena, us dóna la solució. L’Internet és ple de revistes gratuïtes, de bona qualitat, que us podeu baixar en format electrònic.

Begins 

La revista Begins és una revista editada en castellà per la comunitat d’usuaris LinuxChillán. Chillán (Cadira del Sol en llengua mapuche) és una comuna de la zona centre sud de Xile.

Begins és una revista amb un aspecte molt professional, tant pel que fa els continguts com el disseny gràfic i la composició. En el moment d’escriure aquest post la revista ha publicat ja un total de 15 números al llarg de dos anys. 

Begins número 14
Portada del número 14 

Els seus redactors ens fan notar amb orgull que ha estat completament elaborada amb aplicacions lliures. La composició de la revista es fa amb l’OpenOffice.org i per al disseny gràfic s’han emprat El GIMP, el Blender, el KSnapshot, i el Xara Xtreme (Linux Edition).

Pel que fa els continguts, hi ha articles sobre temàtiques diverses i per a tots els nivells. Aquesta publicació utilitza la llicència de documentació lliure de GNU.

Soflix

Soflix – La Revista Libre, és una altra revista similar a la anterior, publicada amb llicència Creative Commons. Joaquín Gutiérrez Gil, de Coria del Rio (Sevilla) és el pare de la criatura i s’ha envoltat d’un equip internacional de gairebé una vintena de col·laboradors.

Actualment està a punt de sortir-ne el número 3. Aquest és l’enllaç de la pàgina de baixada on podreu trobar els dos números publicats fins ara.

Full Circle Magazine

Full Circle Magazine és la revista oficial de la comunitat Ubuntu. A diferència de les revistes anteriors, l’edició original és en anglès i hi ha disponibles traduccions en altres idiomes.

Ubuntu Weekly Newsletter

Per acabar, si voleu conèixer de primera mà les darreres novetats del desenvolupament d’Ubuntu no us podeu perdre la Ubuntu Weekly Newsletter.

No hi trobeu a faltar alguna cosa? Jo sí. A veure si entre tots ens animem i comencem una publicació en català sobre programari lliure.

by posted under General | Comentaris tancats a Revistes gratuïtes d’informàtica

Comments are closed.