Benvinguts a Transplutó

Altre lloc Blocat | Xarxa de blocs catalans

Panoràmiques amb el Hugin

setembre16

Fa pocs dies volia crear una panoràmica amb una sèrie de fotografies que havia fet del meravellós poble de Cadaqués. Com que no tenia a mà cap trípode, les vaig fer manualment i tenint una mica de cura, per tal que hi hagués un cert solapament entre una imatge i la que venia a continuació.

He de confessar que en el passat ja havia fet provatures de fer muntatges panoràmics amb el Hugin i em feia mandra posar-m’hi. A la darrera versió que vaig provar, havies d’anar marcant manualment els punts comuns entre una fotografia i la següent. Quan havies de fer això amb 6 ó 8 fotografies, era d’allò més farragós.

Però vaig tenir una agradable sorpresa. La darrera versió del Hugin per a GNU/Linux processa les imatges i en detecta automàticamentels punts comuns. També permet simplement prement un botó equalitzar-ne la llum i el color. El resultat final m’ha deixat força satisfet. Fins i tot sabent on són els empalmaments de les fotos, no sóc capaç de veure’ls, ja que no hi ha ni discontinuïtats en les formes ni canvis apreciables de color. 

Panoràmica de Cadaqués

by posted under General | Comentaris tancats a Panoràmiques amb el Hugin

Comments are closed.